Ekonomi

Yatırım araçlarının bu hafta performansı ne oldu?

Altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 2,6 değer kazancıyla 1.223 liraya ulaşarak haftanın en çok primlenen aracı oldu.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftayı önceki hafta kapanışına göre yüzde 2,03 azalarak 5.031,98 puandan tamamladı. Endeks, en düşük 4.890,44 ve en yüksek 5.137,07 puanı gördü.

Bitcoin 30 bin dolar olur mu? Uzmanlardan hafta sonu için özel yorumlar

Bitcoin 30 bin dolar olur mu? Uzmanlardan hafta sonu için özel yorumlar

Bu hafta dolar yüzde 0,3 artışla 19,0710 liraya, euro da yüzde 1,5 değer kazancıyla 20,5170 liraya yükseldi.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: CNN

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Bu hafta yatırım araçlarının performansında farklılıklar görüldü. Borsa İstanbul, haftanın ilk gününde hızlı bir yükseliş dalgası yaşadı. Ancak salı ve çarşamba günleri sert bir düşüş yaşandı ve haftanın geri kalanında yatay bir seyir izledi.

Borsa İstanbul’daki düşüşün nedenleri arasında piyasada yaşanan dalgalanmalar, para birimlerindeki zayıflıklar ve beklentilerin altında kalan şirket bilançoları yer alıyor. Endeks haftayı yüzde 2.31 düşüşle kapatarak 99,305 puana geriledi.

Döviz piyasasında ise dolar ve euro hafta boyunca değer kaybetti. Dolar/TL paritesi hafta içinde 8.45 seviyesinde gezindi ve haftayı yüzde 1.54 değer kaybıyla tamamladı. Euro/TL paritesi de hafta boyunca değer kaybetti ve haftayı yüzde 1.08 düşüşle tamamladı.

Altın fiyatlarında ise düşüş devam etti. Haftanın başında ons altın 1,750 dolar seviyesindeydi ancak hafta boyunca düzenli olarak düşmeye devam etti. Cuma günü ons altın 1,706 dolar seviyesinde kapanış yaptı ve haftalık bazda yüzde 1.09 değer kaybı yaşandı.

Petrol fiyatları ise hafta boyunca değişkenlik gösterdi. ABD’de stok miktarlarının beklentilerin üzerinde artması ve Kovid-19 vaka sayılarındaki artış nedeniyle düşüş yaşandı. Ancak OPEC+ ülkelerinin üretim kısıntısı kararına sadık kalacakları yönündeki açıklama petrol fiyatlarının tekrar yükselmesini sağladı. Haftayı yüzde 0.15 yükselişle tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı 67.25 dolar seviyesinde kapatıldı.

Sonuç olarak, yatırım araçları bu hafta farklı performans sergiledi. Borsa İstanbul’da yaşanan düşüş, döviz piyasasındaki dalgalanmalar ve altının değer kaybı yatırımcıları tedirgin etse de petrol fiyatlarındaki yükseliş yatırımcılara umut verdi. Yatırımcılar, gelecek haftanın yatırım araçlarındaki performansını yakından takip ederek yatırım stratejilerini güncellemelidirler.

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu