Dünya

Yemen’deki Sel Felaketinde 31 Kişi Hayatını Kaybetti – BM Raporu

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nden (FAO) yapılan açıklamaya göre, Yemen’in birçok kentinde yoğun yağışlar nedeniyle seller yaşanıyor. Sahadan gelen raporlarda, sellerde 31 kişinin hayatını kaybettiği, 37’sinin yaralandığı ve 3 kişinin kaybolduğu belirtiliyor. Yağışlar aynı zamanda bazı kentlerde kayaların tehlikeli bir şekilde düşmesine de neden oldu. Yemen’de mart ayından bu yana devam eden yağmur mevsimi binlerce aileyi olumsuz etkiledi.

Ancak Yemen’deki zorluklar sadece yağmur sezonundaki sel ve sellerle sınırlı değil. Ülkedeki iç savaş ve insani kriz, milyonlarca insanı zor durumda bırakmaya devam ediyor. İran destekli Husiler, 2014 yılından bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri Mart 2015’ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği raporlarına göre, Yemen halkının yaklaşık %73’ü (23,4 milyon kişi) insani yardıma muhtaç hale geldi ve 4,3 milyon kişi yerinden edildi. Ülkede 13 binden fazla sivil ve 377 bin kişi çatışmalar nedeniyle hayatını kaybetti.

Yemen halkı, iklimsel zorluklar ve çatışmalarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Acil insani yardım ve kalıcı politik barış çözümleri acilen gerekiyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu