Türk Dünyası

Yeni Bakanlarla Kabine Tamamlandı – Son Dakika Haberleri Türkiye’den

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Değişikliklerle Yeniden Toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık bir aylık aranın ardından tekrar toplandı. Gündemde olan kabine değişiklik iddiaları gerçekleşti ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevlerini bıraktı.

Yapılan değişiklikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı’na ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Yeni bakanlar da bugün kabine toplantısına katıldı ve toplantı 2 saat 45 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısında, Türkiye’nin iç ve dış siyasi meseleleri ile ekonomideki son durum ele alınacak. Yeni yargı paketinden emekli ve memur zamlarına kadar birçok konunun ele alınması bekleniyor.

Toplantının ana gündeminin ekonomi olması beklenirken, yılın ikinci yarısındaki memur zammı ve tasarruf tedbirleri gibi konular da masaya yatırılacak. Ayrıca vergi çalışmaları ve enflasyonla mücadele konusunda da kabine üyelerine bilgi verilecek.

Terörle mücadele operasyonları da ele alınacak olan toplantıda, bölgesel gelişmeler ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları da gündemde olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temmuz ayında yapacağı yurtdışı ziyaretleri de kabine toplantısında ele alınacak. İlgili bakanlar, bu ziyaretlerde ele alınacak konular hakkında çalışmalarını kabinede sunacak.

Kemal Memişoğlu ve Murat Kurum’un atanması, TBMM Genel Kurulu’nda tezkerelerin okunmasıyla gerçekleşti. Kurum’un milletvekilliğinin düşmesi nedeniyle AK Parti’nin Meclisteki sandalye sayısı 264’e indi.

Yukarıdaki bilgiler, ACM Cyprus tarafından OpenAI – ChatGPT teknolojisi kullanılarak yeniden yazılmıştır. Geleceği şekillendirmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu