Türk Dünyası

Yeni başlık: Otomotivde 7 Temmuz’da Bayi İndirimleri ve Kredi Kampanyaları! – Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

Türkiye’de otomotiv sektöründe denge sağlandı

Geçen yıl otomotiv satışlarının rekor kırdığı Türkiye’de arz talep dengesi bozulmuş ikinci el araç fiyatları da değerlenmişti. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler sonrası yüksek fiyatlar dengeye oturmaya başladı.

Sektör temsilcisi Sercan Oktay, “Bu problemlerin bitmesi ile birlikte üretimin devreye girmesi, nakliyenin devreye girmesi ile sıfır araç bulunabilirliği çoğaldı. Bunlar da piyasada rahatlamaya neden oldu. Devamında fiyatlar dengeye oturdu” ifadelerini kullandı.

Birçok otomotiv markası sıfır otomobilde kredi, takas desteği ve nakit indirim gibi kampanyalara başladı. Bazı bayilerde liste fiyatının altında satış yaptığı kampanyalarda indirim oranının yüzde 20’yi bulduğuna dikkat çekiyor.

Oktay, “Bazı marka ve modellerde evet bizde duyum aldık. Evet 300 bin liraya kadar yükseldiği söyleniyor. Bazı modellerde sıfır faiz kampanyaları yapıldı bazılarında takas indirimi sağlandığı birçok indirim yapılıyor şu anda” sözlerini kullandı.

Sektör bir yandan da Avrupa Birliği’nin GSR tescili olmayan araçların 7 Temmuz’dan itibaren satışına izin vermeyeceği haberlerini de yakından takip ediyor.

Sercan Oktay, “Bazı güvenlik donanımları olmuyor. Yani boş paket diye tabir ettiğimiz araçlarda örnek vermek gerekirse airbag sayısı az, işte fren sistemlerinde zayıflık gibi donanımlar az oluyor özellikle güvenlik sisteminde zayıflık olanlarla ilgili genelge yayınlandığı söyleniyor. Bunu 7 Temmuz’da net bir şekilde göreceğiz” dedi.

Bu haber ACM Cyprus tarafından OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu