Türkiye

Yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Murat Kurum

AK Parti’nin MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan değişim mesajı verdi ve bunun bir yansıması olarak Kabine’de yeni atamalar yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yerine Murat Kurum getirildi. Peki, Murat Kurum kimdir?

Murat Kurum, ilkokulu Konya’da Gazi İlkokulu’nda tamamladıktan sonra ailesinin tayiniyle Mardin’e taşındı ve Mardin Atatürk İlkokulu’na devam etti. Ankara’ya yerleştikten sonra ortaokul ve lise eğitimini Mimar Kemal Lisesi’nde tamamlayan Kurum, üniversite tercihini inşaat mühendisliği bölümünden yana kullandı. Selçuk Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği eğitimi alırken sporla da ilgilendi ve okulun basket takımında yer aldı. Üniversiteyi bitirdikten sonra öğretmen eşiyle beraber çalışarak hayatlarını devam ettirdi.

Kurum, kariyerinde yükselmek adına sürekli kendisini geliştirdi ve Kentsel Dönüşüm alanında yüksek lisans yaptı. TOKİ’de uzman olarak iş hayatına atılan Kurum, daha sonra farklı görevlerde bulundu ve Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Emlak Konut’un marka değerini artırarak rekor büyüme sağlayan Kurum, kentsel dönüşüm projelerine liderlik etti ve sosyal konut kampanyaları düzenleyerek dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını sağladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinde de şehirlerin kalkınması ve çevrenin korunması için çalışmalar yapan Kurum, başarılı çalışmalarıyla dikkat çekti.

Murat Kurum, 2018’de Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı ve bu görevi başarıyla sürdürdü. Son olarak ise AK Parti İstanbul Milletvekili seçilerek 28. Dönemde göreve başladı. Murat Kurum, başarılı kariyeri ve çalışmalarıyla dikkat çeken bir isim olarak ön plana çıkıyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu