Türkiye

Yeni Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi Savunma Sanayisinde Kuruluyor! – Son Dakika Haberleri

 

Hostinger Savunma Sanayiinde Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi Açılıyor

Türkiye, savunma sanayiinde kuantum teknolojilerini geliştirmek için yeni bir adım atıyor. Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi’nin açılması kararı, 6 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında alındı. Merkezin açılmasıyla birlikte kuantum teknolojilerinde önemli altyapı kurulacak, insan kaynağı yetiştirilecek, yurt içi ekosistem ve teknolojik birikim geliştirilecek, ulusal ve uluslararası iş birlikleri artırılacak.

Kuantum teknolojisi, askeri alanın yanı sıra malzeme ve ilaç geliştirme, tıbbi araştırmalar, uzay ve enerji gibi kritik sivil sektörlerde de çığır açacak. Geleceğin harp ortamında kuantum teknolojilerinin önemi vurgulanıyor. Bu teknolojinin algılama, haberleşme, şifreleme, hesaplama, algoritma ve işlemciler gibi birçok alanda kullanılması bekleniyor.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi’nin kuruluş sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Görgün, kuantum teknolojilerinin Türkiye’ye stratejik avantajlar sunacağını belirtti. “Kuantum teknolojilerinde yurt içi gelişimi ivmelendirerek dünya ile rekabet edilebilir hale getirmeyi kritik bir kazanım olarak görüyoruz” dedi.

Türkiye, kuantum teknolojilerinde uluslararası arenada rekabet edebilir hale gelmek için önemli adımlar atmaya devam edecek. Türkiye Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi’nin açılması, ülkenin savunma sanayinde ve diğer kritik sektörlerde stratejik bir konum elde etmesini sağlayacak.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu