Teknoloji

“Yeni RX için fiyat sabitleme garantisi”

Lexus’un E SUV premium segmentindeki modeli, RX 350h tam hibrit, RX 450h+ plug-in hibrit ve RX 500h performans hibrit olmak üzere üç farklı hibrit seçeneğiyle birlikte Lexus showroomlarındaki yerini aldı. Lexus RX’in başlangıç fiyatı 3.991.500 TL olarak açıklandı.1998 yılında, dünyanın ilk lüks SUV modeli olarak tanıtılan RX, beşinci nesliyle birlikte sahip olduğu daha heyecan verici tasarım ve sınırları zorlayan teknoloji sayesinde daha geniş bir müşteri kitlesine hitap edecek. 2005 yılında RX 400h ile dünyanın ilk premium hibrit modeli olan RX, her geçen nesilde yenilikçi karakterini daha da ileriye taşıdı.

Satışlar hızlı artıyor

Yeni RX’in basın lansmanında Lexus markası ve premium pazar hakkında değerlendirmeler yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, “Lexus kısa zamanda premium segmentte farklı bir yer edinerek ilk lansmanı gerçekleştirdiğimiz gün ifade ettiğimiz gibi ’lüksün yeni tanımını’ yapmayı başardı.

Bu iddiamızı premium segmente örnek olan hizmetlerin yanı sıra, her geçen gün genişleyen ve güç kazanan bir ürün gamıyla destekledik. Geçtiğimiz yıl premium segment yüzde 13 büyürken; biz Lexus olarak otomotiv sektörünün tamamında yaşanan tedarik sorunlarına karşın, satışlarımızı yüzde 47 artırarak emin adımlarla büyümeyi sürdürdük” diye konuştu.

“Yeni RX için fiyat sabitleme garantisi”

Yeni RX SUV modelinin 2023 yılı satış adetlerinden de söz eden Bozkurt, “Yeni RX ile ilgili bu yılki hedefimizi, bulunurluk çerçevesinde 335 adet olarak belirledik. Bu aracın potansiyelinin çok daha fazla olduğunu biliyoruz ve ön taleplerdeki yoğunluk da bunu gösteriyor.

Bununla birlikte tüm sektörü etkileyen tedarik sorunlarıyla yaşanan endişeleri azaltmak adına, ilk 170 adet için fiyat sabitleme garantisi vereceğiz. RX’i satın almak için sözleşme imzalayan müşterilerimiz, henüz tedarik aşamasında olan araca gelebilecek olan hiçbir zamdan etkilenmeyecek. Bunun, otomotiv sektörünün birden fazla bilinmezle mücadele ettiği bir dönemde diğer Lexus hizmetlerimiz gibi müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracağını düşünüyoruz” dedi.

Yeni modeller yolda

Lexus NX ile başlayan ve RX ile devam eden ürün atağına değinen Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, “Premium segmentte büyük önem arz eden RX modelinin bizi heyecanlandıran bir başka yanı ise, markamızın bu yılki model atağının devamını temsil etmesi olacak. Şimdi satışa sunduğumuz RX SUV modelinin yanı sıra ikisi elektrikli olmak üzere üç modelin daha lansmanını gerçekleştireceğiz. Haziran-Temmuz aylarında UX EV ile RZ tam elektrikli SUV modellerini; sonbahar aylarında ise sınıfında bir ilk olacak LM VIP minivan modelini sunmak üzere hazırlıklar yapıyoruz.

Yeni gelecek modellerle birlikte daha önce yer almadığımız segmentlerdeki boşlukları doldurarak premium segmentteki penetrasyonumuzu artıracağız. Sözünü ettiğimiz atak planı çerçevesinde bu yıl için 450 adet, önümüzdeki yıl için en az 1000 adet ile hedeflerimizi ulaşmayı planlıyoruz. Sonraki yıllar ise daha güçlü ve geniş ürün gamıyla bu rakam adım adım daha da yukarılara çıkacak. 2023, bolca Lexus konuşacağımız bir yıl olacak” diye konuştu.

 

 

 

Üç farklı RX versiyonu

 

 

Yeni Lexus RX, E SUV premium segmentinde tüm müşteri beklentilerine hitap edecek şekilde tam hibrit RX 350h, plug-in hibrit RX 450h+ ve performans hibriti RX 500h modellerinden oluşan üç farklı seçenekle sunuluyor. Oldukça kapsamlı bir ürün yelpazesine sahip RX ailesi, yüksek verimlilik sunan tam hibrit RX 350h ile başlıyor. Dördüncü nesil kendi kendini şarj eden hibrit sistemin geliştirilmiş verimliliğine ve akıcı sürüşüne sahip RX 350h, 2.5 litre hibrit motorla donatıldı. 250 HP güç sahip RX 350h, 0-100 km/s hızlanmasını 7.9 saniyede gerçekleştiriyor. Ortalama tüketimi 6.3-6.6 lt/100 km olan RX 350h modelinin ortalama emisyon değeri ise sadece 142-149 g/km olarak ölçüldü. Şarj edilebilir hibrit RX 450h+ ‘menzil kaygılarını’ ortadan kaldırıyor. RX 450h+ plug-in hibrit, 24 g/km CO2 emisyonu, 1.1 lt/100 km yakıt tüketimi ve 69 km’ye kadar ortalama elektrikli menzil ile öne çıkıyor. Hibrit motorun 309 HP’lik gücü, RX’in 0-100 km/s hıza 6.5 saniyede ulaşarak performansın oldukça iddialı olmasını sağlıyor. 

 

 

Performans odaklı hibrit

 

 

Lexus, RX 500h modeliyle birlikte hibrit teknolojisini daha önce olmadığı farklı bir noktaya taşıyor. Hibrit araçların yüksek verimliliğini öne çıkaran Lexus, RX 500h ile üst düzey performans arayan kullanıcılara özel bir araç geliştirdi.Yeni bir hibrit mimarisini kullanan araç, turbo beslemeli 2.4 litre benzinli motoru, 6 ileri otomatik şanzıman, ön elektrik motoru, hibrit batarya ve 76 kW’lık arka e-aks ile birleştiriyor. Toplamda 371 HP güç ve 550 Nm tork üreten RX 500h, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 6.2 saniyede tamamlıyor. 

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu