Türkiye

Yeni Yargı Paketi Komisyonda Görüşülecek: Sosyal Medya Hakaretine Yönelik Düzenleme – Son Dakika Haberleri

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, 9. Yargı Paketi’nin komisyon süreci ve teklifte yer alan düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 22 yıldır “güvenilir ve erişilebilir adalet” yaklaşımıyla Yargı Reformu Strateji Belgeleri ve İnsan Hakları Eylem Planları hazırlandığını belirten Yüksel, bu çerçevede önemli reformların hayata geçirildiğini söyledi. Temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden uygulamadan kaynaklanan sorunların çözümüne kadar birçok alanda düzenlemeler yapıldığını açıklayan Yüksel, yargıdaki reform iradesinin devam edeceğini vurguladı.

Yüksel, AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan ve 20 kanunda değişiklik öngören 9. Yargı Paketi’nin alternatif çözüm yollarının genişletileceğini, aileyle ilgili düzenlemelerin yapılacağını ve Anayasa Mahkemesinin iptal kararları doğrultusunda bazı değişikliklere gidileceğini hatırlattı.

9. Yargı Paketi’nin yargısal süreçlerin hızlandırılmasından suçla etkin mücadeleye kadar geniş bir çerçevede önemli düzenlemeleri içerdiğini belirten Yüksel, Anayasa Mahkemesi’nin “kadının soyadı” ile ilgili iptal kararına uygun olarak düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Ayrıca sosyal medya üzerinden hakaret suçlarına ilişkin yeni düzenlemelerin teklifte yer aldığını belirten Yüksel, bu düzenlemenin suçla mücadelenin daha etkin hale gelmesini amaçladığını söyledi.

Yüksel, kanun teklifiyle ilgili düzenlemelerin Adalet Komisyonunda değerlendirileceğini ve komisyon sürecinin ardından teklifin Genel Kurula sevk edileceğini açıkladı. Yüksel, kanun teklifinin 11 Temmuz Perşembe günü komisyonlarında görüşmeye başlayacağını ve tüm milletvekillerinin görüşlerini dinleyeceklerini belirtti.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu