Kıbrıs

Yitip Giden Kültürel Miras Sempozyumu’nda Birgül Feyzioğlu Atölyesi Gerçekleşti – BRTK

 

Hostinger Yitip Giden Kültürel Miras Sempozyumu Katılımla Devam Ediyor

“Yitip Giden Kültürel Miras Sempozyumu” çok sayıda paydaşın katılımı ile gerçekleşmeye devam ediyor. Bu sempozyum kapsamında yapılan atölyeler, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun eşi Birgül Feyzioğlu’nun eğitmenliğinde gerçekleştirildi.

Çeşitli kurumların ve derneklerin işbirliği ile düzenlenen sempozyum, kültürel mirasın korunması algısını güçlendirmeyi, tahrip edilen ve yok olmaya yüz tutmuş kültürel mirasa dikkat çekmeyi amaçlıyor. Sempozyuma birçok akademisyen ve araştırmacının da katılım sağlaması bekleniyor.

‘Kültürlerin Çok Sesli Motifleri’ atölyeleri ile interaktif çalışmaların yanı sıra deneysel baskı atölyesinde, yerinde heykel fırınlama etkinliğinde, kültürel miras konusunda farkındalık çalışma atölyelerinde eğitimler gerçekleştiriliyor.

Daha önce gerçekleşen “Kültürel Miras Farkındalığı için Müze Eğitimi Çalışması”nde, Troya destanı ve kültürel miras kavramı ele alınmış ve keyifli bir etkinlik gerçekleştirilmişti.

Sempozyumun 22-23 Şubat 2024 tarihlerinde Acapulco Resort Convention Spa Hotel’de gerçekleşmesi planlanıyor. Yurt içi ve yurt dışından katılımcıların beklendiği sempozyum, kültürel mirasın korunması ve araştırılmasına yönelik yeni iş birliklerine zemin hazırlamayı hedefliyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu