Kıbrıs

“Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Çalıştayı” başladı

 

Hostinger

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu ve Yükseköğretim Kalite Kurulu iş birliğinde, KKTC’deki üniversitelerin rektör ve temsilcilerinin katılımıyla “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Çalıştayı” başladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, Türkiye’de OHAL bölgelerinden KKTC’ye eğitim için gelen 13 bin öğrenciye yardım ve destek sağlayacaklarını söyledi.

Yükseköğretimin KKTC’nin anadamarı olduğuna vurgu yapan Avcı, eğitim kurumları arasındaki rekabetin kaliteyi yükselttiğini belirtti.
KKTC üniversitelerinde eğitim gören öğrencilerin yarısının 3’üncü ülke vatandaşları olduğu bilgisini de veren Avcı, dolayısıyla rekabeti tüm dünyayla yapmak gerektiğini anlattı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar da, YÖDAK ve Yükseköğretim Kalite Kurulu arasında imzalanan işbirliği protokolü sayesinde de kalite ve akreditasyonu güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Prof. Muhsin Kar, bu çalışmanın KKTC’nin bir eğitim adası olma çabalarını teşvik edeceğinin altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise, yükseköğretimde şu ana kadar iyi işler çıkarıldığını ve hedefe emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Çavuşoğlu, çalıştayın eğitim kurumlarındaki kaliteye katkı yapması umudunu taşıdığını, buna rağmen KKTC’ye küçük hesaplar uğruna öğrenci adı altında getirilen bazı 3’üncü dünya ülkesi vatandaşlarından rahatsız olduğunu belirtti.
Hükümetin bu konu üzerinde çalıştığını, YÖDAK’ın da üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, çalıştay süresince konunun masada olması gerektiğini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’de OHAL bölgelerinden KKTC’ye eğitim için gelen 13 bin öğrenciye yardım ve destek sağlayan eğitim kurumlarına da teşekkür etti.
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da, KKTC’nin bir eğitim adası olma hayalinin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a ait olduğunu hatırlatarak, kendisinin de genç yaşında o çabanın içinde yer aldığını söyledi.

Kıbrıs Türkü’nün istemesi halinde herşeyi başarabilecek kabiliyette olduğunu dile getiren Feyzioğlu, “Elinizde un var, su var, şeker var. Yapın artık bu helvayı” dedi.
Eğitim ve öğretimin daha da gelişerek yüksek kalitede olması için çaba sarf ettiklerini anlatan Feyzioğlu, Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’nun yükseköğretimdeki kaliteyi bozmak isteyen bir takım çıkar odaklarından bahsederek suya sabuna dokunduğunu kaydetti.

Bu konuda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Büyükelçi Feyzioğlu, “Kalitesizlik, kalitenin en büyük düşmanıdır ve bu konudaki mücadele denetimle olur, YÖDAK görev üstlenmelidir” ifadelerini kullandı.
Büyükelçi Feyzioğlu, OHAL bölgesinden KKTC’ye gelen öğrencilere yönelik desteklerin bir an önce uygulamaya girmesi gerektiğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Türkiye’deki depremden etkilenen öğrencilerin ülkeye gelip eğitimlerini sürdürmelerini arzu ettiğini dile getirerek, bu öğrencilere kaynak yaratma çabasında olduklarını anlattı.

KKTC’de çok sayıda kaliteli eğitim kurumunun varolduğunu ifade eden Tatar, bu gerçekten hareket ederek üniversitelerin kalitesini korumak ve daha da ileriye taşımak gerektiğini söyledi.

Tatar, “Tanınmamış olabiliriz ama, biz zoru başararak bir Devlet kurduk, bunu yapmakla kalmadık bir üniversiteler ülkesi yarattık. Büyük bir potansiyele sahibiz ve bunun farkındalığını elimizde tutarak daha da geliştirmeliyiz. Ülkemizde 144 farklı ülkeden öğrenci eğitim görüyor ama ne yazık ki bazı odaklar kısa günün karı ile bütün çabayı heba etmeye çalışıyor. Bunun önüne geçilmelidir, YÖDAK da gerekli tedbirleri almalıdır” dedi.

Konuşmaların ardından, sunumlar gerçekleştirildi.



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: BRTK

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu