Dünya

Yunan bakandan Türkiye’ye övgü: Türkiye’nin depremlerde harekete geçme hızı dikkatimi çekti


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte deprem bölgesi Hatay’da incelemelerde bulunan Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, “Benim dikkatimi çeken ilgimi çeken diğer bir husus da Türk devletinin, Türk hükümetinin harekete geçme hızı. Bu dünyada bile çok büyük, nadir görülen bir afet sonrasında 2 aydan kısa bir sürede bulunan geçici çözümler geçici yöntemler takdire şayan” dedi.


Türkiye ve Yunanistan’ın her daim komşu olacağını vurgulayan Mitarakis, “Yunanistan’ı iyi bir müttefik olarak görebilirsiniz” diye konuştu. 


Mitarakis ayrıca İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ile deprem bölgesinde helikopterle incelemelerde bulundu.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, son yaşanan deprem felaketinde Türkiye’nin hızlı hareket etmesine övgüyle bahsetti. Türkiye’nin acil durum yönetimi konusundaki hazırlığı ve etkili müdahalesi, Yunanistan Başbakanı tarafından takdir edildi.

Mitsotakis, Türkiye’nin depremle mücadelesi hakkında yaptığı açıklamada, Yunanistan olarak depremlere çok alışkın olduklarını belirtti ve bu nedenle Türkiye’nin bu kadar hızlı davranması kendisini etkilediğini söyledi. Mitsotakis, Türkiye’nin felaketlere müdahalesinde gösterdiği çaba ve gayretin, insanların hayatlarını kurtarmada büyük bir rol oynadığını ifade etti.

Türkiye son yıllarda birçok doğal afetle karşılaştı ve her seferinde hızlı bir şekilde harekete geçerek acil durum yönetimi konusundaki deneyimini arttırdı. Özellikle son yaşanan İzmir depremi sonrasında, ulusal ve yerel yetkililerin etkili bir müdahalesi sayesinde birçok insanın hayatı kurtarılmıştı.

Yunanistan da depremlerin sık yaşandığı bir ülke ve son zamanlarda yaşanan Mora Yarımadası depremi de halkı tedirgin etmişti. Ancak İzmir depremi sonrasında Türkiye’nin hızlı müdahalesi, Yunanistan halkında da güven duygusu oluşturdu.

Mitsotakis’in bu övgü dolu sözleri, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinde yaşanan olumlu gelişmelerin bir kanıtı olarak da görülebilir. Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimler sırasında, Türkiye’nin etkili müdahalesi ve yardımseverliği, komşu ülkenin liderlerinin de takdirini kazandı.

Sonuç olarak, Türkiye’nin doğal felaketler karşısında gösterdiği hazırlık ve etkili müdahalesi, uluslararası camiada da takdir edilmeye devam ediyor. Yunanistan Başbakanı’nın bu övgü dolu sözleri, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine büyük bir katkı sağlayacak nitelikte.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu