Teknoloji

Yunan donanmasına ait geminin gövdesinde delik açıldı

Yunanistan Deniz Kuvvetleri envanterinde yer alan La Combattante IIIB sınıfı geminin görev sırasında gövdesi delindi.

DEFENCE REVIEW tarafından yapılan habere göre Yunan Deniz Kuvvetleri envanterinde yer alan La Combattante IIIB sınıfı gemilerden bir tanesinde görev sırasında önemli bir sorun yaşandı. Habere göre Doğu Akdeniz’de görev yapan gemide roketatar sisteminin ateşlenmesi sırasında sorun yaşandı ve bunun sonucunda yaşlanan gemide kendi kendini delme durumu meydana geldi.

Kendi kendini delme durumunun özellikle tuzdan kaynaklanan korozyon ve geminin yaşı nedeniyle olduğu belirtiliyor. İlgili kazanın yaşanması ile birlikte geminin içerisine su girebileceği ve geminin stabilizasyonunda sorunlar yaşanabileceği ifade edilmekte. Bu tarz kazaların önlenmesi için ise gemilerde farklı kimyasallar kullanılmakta ve gemide açılan delik hızlı bir şekilde onarılmaktadır.

Özellikle Yunan Deniz Kuvvetleri içerisinde eskimiş olan bu gemi sınıfının daha farklı sıkıntılar yaşaması da muhtemel. Yunan Deniz Kuvvetleri envanterinde La Combattante IIIB sınıfı gemilerden toplamda 8 adet bulunuyor. Bu gemilerden ilki 1977 yılı itibarıyla hizmete girerken en sonuncusu ise 1981 tarihi itibarıyla envantere girmiştir.

La Combattante IIIB Sınıfı Savaş Gemisi (Görsel: DEFENCEREVIEW)

Yunanistan’dan Adalar Denizi’nde tatbikat

Haziran ayının başlarında Yunan Silahlı Kuvvetleri yaptığı açıklamada Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın da katılımıyla Adalar Denizi’ndeki bir adacığın geri alınmasına yönelik deniz tatbikatı gerçekleştirdiklerini duyurmuştu. Kathimerini tarafından yapılan habere göre Dendias, Yunanistan Genelkurmay Başkanı’nın yanı sıra kara, deniz, hava kuvvetleri komutanları ve filo komutanının da eşlik ettiği tatbikatı yakından gözlemlemek üzere 3 Haziran Pazartesi gecesi helikopterle Spetsai firkateynine gitmişti.

Kaynaklara göre tatbikat, Adalar Denizi’nde bulunan Ahikerya adası yakınındaki gerçekleştirilmişti. Bu bağlamda haberde tatbikatın gizli tutulduğu ifade edilmişti. Ek olarak tatbikata Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin tüm kollarından kuvvetlerin katıldığı ve tatbikatın gece gerçekleştirildiği açıklanmıştı.

Yunanistan tarafından gerçekleştirilen tatbikatın Türkiye tarafından gerçekleştirilen EFES-24 tatbikatından sadece bir hafta sonra gerçekleştirilmesi ve ana senaryo kapsamında bir adanın ele geçirilmesi ise göze çarpmakta. 3 Haziran’da bölgede başlayan Kataigis Tatbikatı 6 Haziran Perşembe günü itibarıyla sona erdi.

İlgili Olarak

Yunanistan savaş gemilerinin bakımı için bütçe ayıramıyor

Eren Yiğitoğlu

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi. Tarih, uluslararası ilişkiler ve savunma sanayii araştırmacısı

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu