Spor

Yüzme müsabakaları durdu!

(BRTSPOR) Tüm bölgelerden sporcuların katılımıyla Başkent Lefkoşa’daki Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu’nda yapılan yüzme müsabakaları durmuş durumda.
Su Sporları Federasyonu Başkanı Ender Yeşilyurt bu konudaki tıkanıklık ve yaşanan çaresizliği BRT 1’de yayınlanan “Spor Gündemi” programında anlattı.
Havuzun zaman ölçüm cihazının 2022 Kasım’ından itibaren arızalandığına işaret eden Başkan Yeşilyurt, skor boardla ilgili her an sıkıntı yaşanabileceğine dair 2021 yılında Spor Dairesi’ni bilgilendirdiğini de ekledi.

Başkan konuyla ilgili Daire’den henüz ihale şartnamesinin hazır olmadığı ve sürecin en az 3 ay süreceğinin bildirildiğini müsabakalara dönüşün de en iyimser tarih olarak Temmuz ayı olabileceğine vurgu yaptı.
Müsabakalardan alınacak derecelerin sporcuların yurt dışı yarışları açısından önem taşıdığına işaret eden Su Sporları Federasyonu Başkanı, “Cihaz elzemdir pandemiyle birlikte kaybettiğimiz süre sporcu gelişimi ve yeni sporcuların katılımı açısından kötü, bizi geri çekecek” ifadelerini kullandı.
Diğer yandan, Türkiye Yüzme Federasyonu ile ilişkilerin eğitim seminerlerinden alınan destek de dahil olmak üzere son derece iyi olduğundan da bahseden Su Sporları Federasyonu Başkanı TYF’nin şampiyonalardan bazı organizasyonları burada yapma isteğine cevap verememekten duydukları rahatsızlığı da dile getirdi.
Yüzmede bu kadar olumsuzların yaşandığı bir ortamda başkanlık görevini sürdürme isteği ve enerjisi konusundaki görüşünü sorduğumuz Ender Yeşilyurt “Federasyon başkanlığı çok önemli değil aslında . Federasyona katkı sağlayabilmek önemli. Ben bu federasyona katkı sağlayamadığım durumda bu işten vazgeçeceğim. İlerletemiyorsam gerilemeye başlıyorsa bu iş. federasyon başkanlığından feragat edeceğimi buradan açıklamak isterim” şeklinde konuştu.



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/BRTK

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Son zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsü, hayatımızı birçok açıdan etkiledi. İnsan sağlığı kadar ekonomi, eğitim, spor gibi alanları da doğrudan etkileyen bu virüs, spor organizasyonlarına da büyük bir darbe vurdu. Yüzme müsabakaları da bu etkilenen spor dallarından biri oldu.

Dünya genelinde yüzme müsabakaları, en prestijli organizasyonlarından biri olan Olimpiyatlar dahil olmak üzere birçok müsabaka, bu virüs sebebiyle ertelendi veya iptal edildi. Ülkemizde de çok sayıda yüzme yarışması, gençlerden yetişkinlere kadar her yaş grubuna hitap eden müsabakalar, COVID-19 tedbirleri çerçevesinde ertelendi.

Yüzme müsabakaları sporcular için büyük bir önem taşır. Hem fiziksel sağlık için hem de psikolojik olarak motive olmak için yarışmalar ve turnuvalar, sporcuların kendilerini bir üst seviyeye çıkarırken, aynı zamanda takım arkadaşlarıyla ve rakipleriyle rekabet etmesine olanak sağlar. Bu nedenle yüzme müsabakalarının durması, sporcuların motivasyonunu da olumsuz etkiliyor.

Ancak bu durumda, uygun önlemler alınmadığı takdirde, yüzme müsabakalarına devam etmenin riski de oldukça büyük. Yüzme havuzlarında, sporcuların birbirleriyle geçiş yapması sebebiyle, risk artar ve virüsün yayılması tehlikesi her geçen gün artar. Bu nedenle, yüzme müsabakalarının durdurulması, sporculara ve tüm topluma sağlıklı bir yaşam sürdürme olanakları sunmak için önemli bir adımdır.

Sonuç olarak, COVID-19 pandemisi nedeniyle yüzme müsabakalarındaki duraklama, sporcular için zor bir süreç olsa da, sağlık açısından doğru bir karardır. Uygun önlemler ve sağlık uzmanları tarafından hazırlanan planlara uygun olarak düzenlenen turnuvaların, gelecek yıllarda geri dönmesi umut edilmektedir. Ancak, şimdilik bu durumda kalmak, sağlığın korunması için öncelikli bir adımdır.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu