Yaşam

Z kuşağını iş yerinde zorlayan teknolojiler açıklandı

Dijital çağın içine doğan Z kuşağı her ne kadar teknolojik aletleri avucunun içi gibi bilse de iş yerlerindeki bazı eski teknolojilerle sorun yaşıyor. The Guardian’ın haberine göre, internet, fotoğraf düzenleme ve akıllı telefon gibi teknolojilere çok hakim olan Z kuşağı, yazıcı ve tarayıcıları kullanmakta zorluk yaşıyor.

Virginia Üniversitesi’nden Sarah Dexter, Z kuşağının eski dönemde popüler olan teknolojilere yabancı olduğunu ve bilgilerinin eksik olduğunu vurguluyor. Gençlerin bu teknolojilerde deneyim eksikliği yaşadığına da dikkat çeken Dexter, bu kuşak bilgi çağının içine doğsa da her konuda yeterince bilgili değil diyor.

TEKNOLOJİYİ BİLMEDİKLERİ İÇİN YARGILANIYORLAR

ABD merkezli bilgi işlem ve yazıcı firması Hewlett-Packard’ın (HP) araştırmasına göre, Z kuşağındaki beş kişiden biri eski teknolojiyle çalışan cihazları kullanmayı bilmediği için yargılanıyor. Bu tür teknolojileri kullanmakta yetersiz olan kişilerle “dalga geçildiğine” de vurguda bulunuluyor.

Bilgisayar devi Dell’in çalışmasına katılan 18-26 yaş aralığındaki kişilerin yarısından fazlası ise bu teknolojileri kullanmak için yeterli eğitimleri olmadıklarını belirtiyor.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu