Dünya

Zelenski, Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola ile görüştü – Son Dakika Dünya Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Lviv şehrine çalışma ziyareti gerçekleştiren Metsola’nın Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, “Devlet başkanı, savaşın ilk günlerinden itibaren Ukrayna’yı desteklemede liderliği ve kabul ettiği önemli kararları için AP başkanına teşekkür etti.” denildi.

Zelenskiy’nin ayrıca Rusya’ya yaptırımların artırılması gerektiğine ilişkin sıkı tutumu için Metsola’ya teşekkür ettiğine işaret edilen açıklamada, “Devlet başkanı, 10. yaptırım paketinin son derece önemli olduğunu ancak saldırgan ülke üzerinde yaptırım baskısının güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Zelenskiy ile Metsola’nın Ukrayna barış formülünün teşvik edilmesini ve barışı desteklemek için yapılacak zirveye başta Küresel Güney ülkeleri olmak üzere çeşitli dünya aktörlerini dahil etme olasılıklarını ele aldığı aktarıldı.

Ayrıca açıklamada, Zelenskiy’nin Avrupa Komisyonu önerilerinin uygulanmasını en kısa sürede tamamlamaya ve bu yıl Avrupa Birliğine katılım müzakerelerini başlatmaya çalıştıklarını söylediği kaydedildi.

Metsola’nın da sadece kendisini değil Avrupa’yı da koruyarak Rus saldırganlığına karşı büyük çaplı savaşta Ukrayna’ya sarsılmaz desteği garanti ettiği belirtildi.


NTV’yi sosyal medyadan takip edin

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: TRT/NTV

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu