Teknoloji

ASELSAN’dan elektronik harbe meydan okuyan TOLUN testi

ASELSAN, TOLUN Minyatür Bomba’nın elektronik harp unsurlarının yoğun faaliyette bulunduğu ortamda atışlı testlerini gerçekleştirdi.

Milli imkanlarla geliştirilen TOLUN Minyatür Bomba‘nın test faaliyetleri, çeşitli muharebe sahalarını simüle edecek şekilde devam ediyor. Bu kapsamda ASELSAN, son olarak TOLUN’un elektronik harp unsurlarının yoğun faaliyette bulunduğu bir test ortamında atışlarını gerçekleştirildi.

Test faaliyetleri sırasında TOLUN, birden fazla karıştırma kaynağının bulunduğu ortamda dahi hedefleri GPS güdümlü olarak tam isabetle vurdu. Böylelikle ‘Anti-Jam GNSS’ faydalı yüküyle teçhiz edilen TOLUN mühimmatının doğrululuğu tescil edilmiş oldu.

Konuyla ilgili olarak ASELSAN tarafından. yapılan açıklamada, Oyun değiştirici sistemlerde bugün… Konya Karapınar’da yoğun GPS karıştırmasına rağmen F-16’dan atılan ASELSAN TOLUN Mühimmatı, hedefi yüksek hassasiyetle vurdu. Bu sayede GNSS karıştırma  şemsiyesiyle korunan düşman unsurlarını vurabilme yeteneğini de başarıyla test ettik. Hava Kuvvetlerimizin önemli bir güç çarpanı olan TOLUN bir kez daha kendini sahada kanıtladı.” ifadelerine yer verildi.

ASELSAN TOLUN Minyatür Bomba

TOLUN Güdümlü Minyatür Bomba, durağan hedeflerin yanı sıra hareketli hedeflere karşı da etkili. SADAK-4T Akıllı Çoklu Taşıma Salanı ile tek bir silah istasyonunda dört adet taşınabilen TOLUN, GPS/INS navigasyon sistemine ilaveten IIR Arayıcı Başlık sayesinde man-in-the-loop kabiliyetine sahip. Bu özellik sayesinde pilotlar atılan bombaları, havada anbean manuel olarak yönlendirebiliyor.

Uygun şartlarda yaklaşık 100 km menzile sahip olan Minyatür Bomba, yaklaşık 250 librelik ağırlığı ile MK-81 bombalarının muadili konumunda bulunuyor. Minyatür Bomba, aynı zamanda 1 metrelik güçlendirilmiş betonu delme kabiliyetine de sahip. Bu kabiliyet, atışlı testler sırasında da doğrulandı.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com


&nbsp
Sarsılmaz



Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu