Son Dakika

NATO, ilk Abrams tanklarının Ukrayna’ya ulaşmasını memnuniyetle karşıladı


Stoltenberg ve Letonya’nın yeni Başbakanı Evika Siliņa, NATO karargahındaki görüşmesinin ardından basına açıklama yaptı.


Toplantıda, Ukrayna’daki son durumu ele aldıklarını aktaran Stoltenberg, “Ukrayna’nın karşı saldırısı, istikrarlı bir ilerleme kaydetmeye devam ediyor. Bazı bölgelerde Ukrayna güçleri, Rusya’nın savunmasını aştı ancak Putin’in hedeflerinin değiştiğine dair bir işaret göremiyoruz. Dolayısıyla kalıcı barışın en iyi yolu, Ukrayna’ya desteğimizi artırmaktır.” ifadesini kullandı.


Stoltenberg, bu kapsamda Ukrayna’ya ulaşan ilk Amerikan Abrams savaş tankları gibi müttefiklerce sağlanan yardımları memnuniyetle karşıladığını vurguladı.


Letonya Başbakanı Siliņa da Ukrayna’ya askerlerine eğitim, tedavi sağlamaktan halkına kucak açmaya kadar her konuda destek vermeye devam edeceklerinin altını çizerek, Danimarka ve Kanada’ya Letonya’da birlik konuşlandırma inisiyatifleri dolayısıyla teşekkür etti.


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 25 Eylül’de ABD yapımı M1 Abrams tanklarının ülkesine ulaştığını açıklamıştı.​​​

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu